Громадська ініціатива "Турист туристу про туризм"

вівторок, серпня 08, 2006

„ТУР-РЕТУР” продасть Вам тур!

Цією статтею ми розпочинаємо огляд туристичних фірм міста Львова. Не варто чекати цілковитої об’єктивності. Ми спробуємо зібрати якомога більше інформації з різних джерел, які є нам доступними і дати об’єктивну картину того, що сьогодні діється на ринку туристичних послуг у Львові.

Почнемо з сумнозвісної фірми „ТУР-РЕТУР”, про яку тільки за останній тиждень ми вже отримали два негативних відгуки. В обох згадувалося про неадекватну поведінку директора Миколи Шевчука, який при виникненні проблем з вини його ж фірми готовий послати туриста куди подалі.

Офіціоз
Отже, почнемо з офіційної інформації, яку можна знайти на сайті http://www.tour-retour.lviv.ua.

Тут все описано у райдужних тонах. Зокрема говориться про відзнаки Президента Ізраїлю і мерії німецького міста Галле. Редакція ГІ „Турист, туристу про туризм” спробує встановити правдоподібність цієї інформації, надіславши офіційні запити у відповідні структури.

Згідно інформації, оприлюдненої на сайті і у численних буклетах фірма надає широкий спектр послуг і має досить хорошу репутацію, використовує комфортабельні автобуси та йде на зустріч туристам.

Відгуки туристів
На перевірку, інформація, яку розповсюджують про себе працівники „ТУР-РЕТУРУ” виявилась, м’яко кажучи, не зовсім правдивою.

Справді, допоки турист не оплатив вартості подорожі до нього ще ставляться більш менш толерантно. Хоча були випадки, коли туристу обіцяли „дати в морду”, після того, як він висловив своє невдоволення підвищенням ціни туру, вже після того, як він підписав договір. Цей випадок стався наприкінці липня 2005 року.

Не надто гарно поводять себе під час рейсу і водії, яких наймає ця фірма. Для водія цілком нормальним є вживання нецензурної лексики щодо пасажирів. Чомусь водії від „ТУР-РЕТУРУ” ніколи не можуть знайти місць обладнаних туалетами під час подорожей територією Угорщини та Чехії, а воліють зупинятися на пустирях, що наштовхує на думку про те, що колишні далекобійники, що звикли водити фури, просто не думають про інших людей. Та й дешевше це.

Викликає занепокоєння і технічний стан автобусів, які використовує ця фірма. Зокрема у 2004 році мав місце випадок, коли поблизу Стрия у автобуса, який мав би рухатися до Чорногорії, луснуло колесо. Внаслідок цього випадку туристи змушені були чекати близько 6 годин.

„ТУР-РЕТУР” досить часто не виконує умови договорів, як укладає з туристами. Як правило, замість того, що описано у яскравому буклеті, десь у Лазурному (Україна) або у Будві (Чорногорія) туриста чекає відсутність нормального харчування, розбиті номери, відсутність води і будь-якого розуміння з боку працівників „ТУР-РЕТУР” на чолі з директором Миколою Шевчуком.

Нещодавно вдалося довідатися, що працівники „ТУР-РЕТУР” займаються підробкою документів, про що редакція http://turyzm.blogspot.com вже повідомляла.

Деякі туристи звертаються в суд. Проте директору фірми часто вдається домовлятися з суддями і ті, не дивлячись на діюче законодавство чують слова тільки представників „ТУР-РЕТУРУ” і не чують туриста.

Поряд з цим існують і позитивні випадки, коли туристам вдавалося відсудити досить великі суми. За нашою інформацією сьогодні проти „ТУР-РЕТУР” порушено кілька судових справ, які чекають свого часу.

Репутація серед інших представників туристичного бізнесу
„ТУР-РЕТУР” має вкрай негативну репутацію серед представників туристичного бізнесу Львова, оскільки неодноразово підводив партнерів, надаючи зіпсовані автобуси і зовсім не ті послуги, які обіцялися при підписанні договору.

Крім того, ще з середини 90-х минулого століття за Миколою Шевчуком тягнеться негативний шлейф, оскільки він був причетний до вивозу людей за кордон. Сьогодні такі дії називаються торгівлею людьми. Один час діяльністю „ТУР-РЕТУР” цікавився комітет по боротьбі з торгівлею людьми. Зважаючи на те, що є підтверджені факти підробки документів працівниками „ТУР-РЕТУР”, ми схильні довіряти інформації наших джерел.

Таким чином, сьогодні „ТУР-РЕТУР” займає перше місце у рейтингу „чорного” списку Громадської ініціативи „Турист, туристу про туризм”

У наступних статтях ми розглянемо діяльність інших туристичних фірм м.Львова.

Громадська ініціатива „Турист, туристу про туризм”
http://turyzm.blogspot.com

39коментарі

  • Ми, що нижче підписалися щиро вдячні туристичній компанії "ТУР-РЕТУР" за гарно організовану та належно проведену туристичну поїздку.
    Хочемо відмітити належну поведінку та позитивне ставлення до туристів керівника групи Арсена. Він дуже адекватно та гарно ставився до нас , завжди був поруч, жодного разу не відмовив у допомозі.
    Водії п.Віктор та п.Федір також належним чином виконували свої обов’зки, а відносно того, що заблудились, то це буває з кожним водієм, тому просимо їх за це не сварити. Відносно готелю в Празі (біля Праги), то він був дуже затишний, практично з домашньою атмосферою.
    Ще раз дякуємо Вам за нові враження, за гарно проведений час.

    Львів – Прага – Париж – Карлові Вари – Львів,
    (30/04 – 08/05/2008)
    Слободенюк Р.Т.
    Заяць А.З.


    Приєднуюсь і вважаю, що вартість туру занижена відносно наданих послуг. Надіюсь і надальше подорожувати з «ТУР-РЕТУР».

    Роговська С.



    Дуже задоволена туром Львів – Прага – Париж – Карлові Вари – Львів, обовязково звернусь повторно! Окрема подяка сопровождаючому Арсену, він чуйний, відповідальний працівник тур фірми.

    Мелець С.І.



    Дуже задоволені кваліфікованістю водіїв: без пригод, аварійних ситуацій доставили нас до пункту призначення і у зворотньому напрямі.
    Окрема подяка керівнику групи п.Арсену. Він був уважним, стриманим і проявляв взаєморозуміння до туристів.
    Незначні незручності не зіпсували гарних вражень від подорожі. Надалі будемо подорожувати з фірмою «Тур-Ретур». Процвітання, вдосконалення, багато туристів.

    Львів – Прага – Париж – Карлові Вари – Львів,
    Шеремета І.В., Шеремета Д.Р.


    Хочу подякувати фірмі за хорошу поїздку, від якої отримали море задоволення, та багато вражень. Також подяка керівнику групи п.Арсену, який постійно приділяв увагу.

    Гречешнюк М.М.

    By Blogger Renata, at 12:39 пп  

  • 08.05-11.05.2009р. Тур Прага-Дрезден.
    В принципі не знаю на рахунок хороших відгуків, але якщо хочете випробувати долю тоді вперед. Почалося з того що було 65 чоловік із яких десь 15-20 (серед них я із своєю дівчиною) мали відкриту візу з 08.05-10.05.2009 року. Решта по 11,05,2009р. Як можна відкривати візи так щоб в усіх була різна дата. Я розумію що від них це не залежить а залежить від консульства, але всеж таки документи заповняються та подаються фірмою в консульство і віза мала би бути відкрита з запасом хоча б на 1-2 дні (всяке в дорозі трапляється... автобус поламався... затримкі всякі). В результаті із заявленого 1 день в Празі та 1 день в Дрездені ми отримали 2,5 години в Дрездені при тому що кордон перетнули 11,05,2009 о 3 годині НОЧІ !!!! Я ЩЕ НЕ БУВ НЕЛЕГАЛОМ !!!!!! Тепер при відкритті будь-якої візи вже буде до чого причипитися або взагалі дати відмову.
    Виїхати зі Львова мали в 16,00 на томість виїхали десь о 18,30 год. Чого чекали так і не відомо. Були з нами ще якісь діти із школи яких ми підібрали по дорозі (ніби їх чекали, але з ними теж простояли орієнтовно 1,5 години).
    Приготування автобуса в дорогу жахливе.... віником пилюку в салоні підняли і це все прибирання... автобус щойно вернувся з туру (десь о 13,00) і вже знову їде в дорогу.. Водії ті самі ... а як же відпочинок з дороги ???? Це ж наша безпека !!!!!. Водії самі настоящі Хами... Гаркають як до худоби... де зупинилися не говорять.. хто керівник групи взагалі дізналися вже коли верталися назад (всі думали що це просо вчитель зі школи який супроводжує дітей). На запитання які на цікавили була одна одна відповідь; до шоферів - я шофер; до корівника - звідки я можу знати .... ЗМІСТОВНІ ВІДПОВІДІ !!!!
    В ПРАЗІ коли ми прибули, замість того що посилити в готель та дати хоча б 1 год. для приведення себе в порядок після 12-годинної подорожі шофер кричав (не керівник групи !!!!) що спочатку їдем на 3-х годинну екскурсію, а потім буде поселення в готель (БО ВІН ДІЄ ЗГІДНО ПРГРАМИ ТУРУ, ХОЧА В ПРОГРАМІ БУЛО ВКАЗАНО ПРИБУТТЯ В ПРАГУ ТА ПОСЕЛЕННЯ В ГОТЕЛЬ). Кому не подобається нехай чекає під готелем і через годину він приїде і поселить.
    ВЕЛИКА КУЛЬТУРА СПІЛКУВАННЯ З КЛІЄНТОМ.
    ЗГІДНО з договором у вартість поїздки входить вартість страховки і на руки ми мали отримати договір страхування.... договору в очі не бачив, а на запитання на фірмі де страховий договір вони пояснють: 1) договір в керівника групи (керівник казав спочатку що звідки він може знати а потім що на фірмі), 2) договір один загальний на всіх де вписані всі туристи і його знищили оскільки він вже не дійсний... ЯК МОЖЕ БУТИ ОДИН ЗАГАЛЬНИЙ ДОГОВІР НА ГРУПУ ЛЮДЕЙ ???? ДЕ КОПІЇ ЦЬОГО ДОГОВОРУ ЯКІ МАЛИ Б НАПЕВНО БУТИ НА РУКАХ ????
    Про автобус
    Двох-поверховий, з якого підчас дощу якимось дивом ПОТРАПЛЯЄ ВОДА В САЛОН !!!! Крісла майже всі не ОПУСКАЮТЬСЯ !!!!! КОНДИЦІОНЕР ТО ДУЄ-ТО НЕ ДУЄ. Постійно щось РЕМОНТУВАЛИ на ЗАПРАВКАХ... Знизу АВТОБУСА щось КАПАЛО !!!!
    АВТОБУС - МРІЯ... в Дрездені наівіть німкені були в шоці - показували пальцями на автобус де були ржаві та прогнилі місця .... вони не вірили що це ЧУДО ще навіть їздить.

    І ОСНОВНЕ - ЇХАЛО 65 ЧОЛОВІК ПРИЇХАЛО 64 ЧОЛОВІКА !!!!! Такщо хто хоче залишитися за кордоном то ЛАСКАВО ПРОСИМО В ТУР-РЕТУР - НАЙКРАЩА ФІРМА ДЛЯ НЕЛЕГАЛІВ smile (ПАСПОРТИ ПІД ЧАС ПОДОРОЖІ БУЛИ У ЇХ ВЛАСНИКІВ, ТОБТО ЇХ НЕ ЗАБРАЛИ, ЯК ЦЕ ВИМАГАЮТЬ ПРАВИЛА - ПАСПОРТИ МАЮТЬ БУТИ В КЕРІВНИКА ГРУПИ А НА РУКАХ ТУРИСТІВ ЇХ КОПІЇ ТА НОМЕР МОБ. ТЕЛ. КЕРІВНИККА ГРУПИ)

    Отже маєте інформацію на роздуми ..... чи варто...

    By Anonymous Анонім, at 2:48 пп  

  • я своей поездкой - прошлогодней - довольна. ездили в португалию, фатиму. большое спасибо водителям. в дороге конечно были маленькие неприятности, но абсолютно незаметные. во франции кормили намного скуднее, чем в португалии и т.д.

    By Anonymous бф, at 10:06 пп  

  • Мені дуже цікаво, чому під негативними відгуками восновному підпис "анонім". Якщо Ви настільки незадоволені послугами даної фірми, скажіть про це відкрито.
    І ще одне, дорогі туристи, зважте на те, що мало хто з нас напише позитивний відгук, а от якщо нам щось допекло чи нам хтось не вгодив, то ми це так змалюємо..., а скільки ще додамо, щоб "картина була кращою"...
    Тому, на мою думку, вся ця інформація дуже суб"єктивна. Добре писав хтось із туристів, поїдьте в тур від фірми і тоді робіть висновки від власних вражень.

    By Anonymous Ольга, at 10:50 пп  

  • Тільки що прочитала коментар Ольги про те, що рідко хто з нас пише хороші відгуки про фірму. Ви знаєте, це 100% правда. Якби не прочитала цього, то і сама б нічого не писала. А так поділюся власними враженнями. Нещодавно їздила від "Тур-Ретур" в поїздку "Столичний експрес" і залишилась дуже задоволеною. Надзвичайно приємні враження залишились від керівника групи Лесі. Особисто хочу подякувати їй за її терпіння до нас усіх, адже догодити 50 особам не так вже і просто (добре це знаю, бо сама працюю з людьми), а їй це вдавалось з такою легкість і невимушеністю, що диву даєшся. Водії нам попались теж дуже хороші(Микола і Петро), вони і жартували з нами, і трохи нас сварили, але не безпідставно. Одним словом, команда просто чудова! Може наступні мої слова прозвучать трохи повчально, проте, шановне керівництво фірми, набирайте якомога більше таких працівників, адже вони створюють імідж Вашій компанії.
    І ще я зауважили одну річ, туристи, які постійно нарікають на послуги цієї фірми виявляється є її постійними клієнтами. Не буду переходити на особистості, але їхала з нами одна жіночка, яка ще не всівшись в автобусі почала нарікати на фірму. В ході нашої поїздки я довідалась, що вона минулого року їздила в Португалію від Тур-Ретур і вже планує наступну подорож від цієїж фірми.
    Успіхів Вам і процвітання.
    Леся, тобі особистий привіт. Оксана.

    By Anonymous Оксана, at 11:36 пп  

  • Вперше я поїхав від Тур-Ретуру в 2006році в Балчік Болгарію. Поїздка була неперевершеною,хороше харчування,сервіс,організація. І все це за невеликі гроші. На наступне літо я знову поїхав з Тур-Ретуром навіть не замислюючись.
    Цього року я їздив на початку травня в тур: Будапешт-Цюріх-рейнський водоспад-Женева-оз.Хевіз. Поїздка була добре організована,в автобусі можна було в будь-який момент випити чай,був телевізор,увімкнений кондиціонер.
    Жодних зауважень до компанії Тур-Ретур Я не маю, навіть навпаки,хочу висловити подяку працівникам фірми та толерантним водіям п.Михайлу і П.Михайлу.
    Доречі,14 липня я знову їду у відпочинок з Тур-Ретур!!

    By Blogger Панькевич Остап, at 7:26 пп  

  • В 2006 р. я теж їздив в Болгарію (м.Балчік)з Тур-Ретур, приєднуюсь до коментаріїв Остапа!Все було на вищому рівні.Дякую за чудовий відпочинок.До речі, 14 липня я теж їду на відпочинок з ТУР-РЕТУР))))

    By Anonymous Роман Сенишин, at 10:08 пп  

  • Тур-ретур то є повне ге. А п. Микола, той що хам водій, то він у свого брата, власника фірми вдався. Позитивні ж відгуки в основному строчили працівники фірми, яких зачепила правда. Наскільки "хороша" фірма тур-ретур легко дізнатися вбивши цих два слова у пошуковику і побачивши, скільки негативу, а скільки позитиву

    By Anonymous Анонім, at 11:48 пп  

  • Можливо, в когось і є позитив від Тур-ретуру. Для мене ж туристична подорож по прекрасному маршруту у Європу асоціюється з хамством, брехнею, некомпетентністю представника фірми: керівник групи - Слаба Наталія, - виявилася дійсно слабою. З поведінки персоналу компанії складаєтся враження, що крім них на ринку нема нікого і працюють вони ніби в останній раз. Варто ж було добре подумати і зважати на те, що зібралося товариство не з одного будинку, вулиці чи місця праці - своіми враженнями всі поділяться з оточенням. А враження вкрай негативні. І ні одного поганого слова про водіів - обидва Михайли.

    By Blogger Серж, at 9:13 пп  

  • В листопаді замовляв в Тур-ретур автобус, водії повні уроди. Автобус страшний, грязний і на поворотах скрипів корпус, таке враження, що зараз переламається навпіл! Коли падав дощ, то з криші могло капати.
    Водії хамили, матюкались, постійно хотіли нагріти гроші за неіснуючі платні парковки. По дорозі назад стояли в Польщі 3 години,бо "шеф не перекинув гроші на карточку, щоб заправити автобус",тоді організаторам прийшлось за заправку автобуса, хоча ми оплатили за все.
    Телевізор не працював, спочатку сказали, що куплять перехідник в Польщі, але його ніде не було (ми їхали через 6 країн).
    Кондиціонер не працював, світло відключали взагалі вночі, хоча правилами це заборонено.
    Мали дуже гарний та насичений тур, але цей автобус дуже сильно зіпсував враження від поїздки.
    Такі фірми потрібно позбавляти ліцензії та забороняти взагалі займатись туристичною діяльністю!!!
    п.с.Представники фірми з радістю себе можу назвати. 53 особи, які їздили зі мною, можуть підтвердити мої слова.
    Роман Я.

    By Blogger Unknown, at 6:34 пп  

  • хай горять в пеклі ТУР-РЕТУР і вся шарашкіна їхня контора!

    By Anonymous Анонім, at 1:09 пп  

  • Дуже ризиковано організовувати групові поїздки через тур-ретур. Фірма є банкротом. Застерігаємо, якщо ви туроператор і хоче відправити групу у їх тур, то добре зважте. Ми маємо власний досвід співпраці з цією фірмою. кожну поїздку (їх було декілька-все надіялись на краще :)) не виконувалась програма туру, постійно були затримки, то чекали довго поселення в готель, то чекали по 6-8 годин! виселення з нього і від'їзду, то водії затримували виїзд з міст. Ситуація стала зрозуміла, коли ми дізнались, що директор неспроможний проплачувати тури і затримує гроші, які відповідно чекають водії і супроводжуюча,щоб розрахуватись за готелі, бензин. Схема така,що гроші, які люди платять за тури, директор проплачує кредиторам,а на тур дістає десь на ходу. Взагалі не треба старатись зрозуміти причини. Застерігаємо вас обминати цю фірму. Одна людина, яка втратить тільки на своїх нервах і своїх нездійснпених очікувань, може це пережити, а от, якщо ви підставляєте цілу свою групу, то тут треба добре замислитись. а якщо ви не захочете їх підставляти, то під час туру отримаєте дзвінок від директора тур-ретуру з проханням позичити гроші. Маєте шанс обдумати свою відповідь зараз :)

    By Anonymous Світлана, at 5:48 пп  

  • Я їздила в екскурсійний тур на вихідні, на 3 дні, в червні 2011 року. Нас була група десь 40 осіб. Дивно, що тут такі погані відгуки пишуть, бо в нас все було добре. І ніяких затримок, і ніяких неполадок чи ще чогось гіршого. Дійсно, дивно, можливл, ви просто назву фірми переплутали?
    Особисто я повністю була задоволена, і Краковом, і Віднем, і готелями, з автобусом не було проблем. а головне, заплатили зовсім недорого, що в нас час, нажаль, є важливо:))))
    Я не перший раз закордоном, тому , є з цим порівняти і не зовсім вже я "зелена" в цьому. Тому, особисто я "Тур-Ретур" радила б усім охочим!
    Принаймні, не ризиковано, витрата грошей виправдана, якість відповідна.
    Усім гарних відпусток бажаю!

    Ольга М.

    By Anonymous Анонім, at 10:48 пп  

  • Ездили с фирмой 3 раза, в разные туры по Европе. Все 3 раза прлсидели полдня в Ужгороде в ожидании недополученных виз. В первый раз прогулка по Ужгороду была в радость, но каждый следующий раздражение нарастало. Автобус все 3 раза был один и тот же, зимой 2009-го вёл себя хорошо, в следующие разы уже похуже... Водители - вежливые и профессиональные, к сожалению. имён не помню. В первой поездке была замечателный гид, но больше она не работает. А во 2-й и 3-й поездках пани Ирина неоднократно вызывала раздражение неоправданным враньём и неуважительным отношением. Цены, конечно, радуют. Ночные переезды тяжелы, но очень экономят время: 6 стран за неделю! Боюсь, больше не поеду. первый взгляд по Европе пробежался, хочется рассмотреть внимательней, с комфортом

    By Anonymous Лена. Киев, at 12:36 дп  

  • Hі it's me, I am also visiting this site on a regular basis, this web page is truly pleasant and the viewers are genuinely sharing fastidious thoughts.

    Also visit my homepage - ringing in ears treatment
    Also see my site - how to get rid of ringing in ears

    By Anonymous Анонім, at 5:24 дп  

  • I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's a
    νery еasy on thе eyes ωhich makes it muсh more еnjоyаble
    for me tо come hеre аnd viѕit morе
    often. Dіd уou hire out a dеvelоpеr tο creatе your theme?
    Fantastic ωоrk!

    Feеl free to surf to my web sitе - height grow taller

    By Anonymous Анонім, at 12:16 пп  

  • Hi, the ωhole thing is gοing sound here and ofcourse evеry οne іѕ sharing
    information, that's genuinely excellent, keep up writing.

    Feel free to surf to my website; battery operated cars for kids

    By Anonymous Анонім, at 10:40 дп  

  • Hey! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the superb work!

    my webpage :: cool foldable electric kick scooter
    my web site: Learn More

    By Anonymous Анонім, at 2:21 дп  

  • Have you еver considerеԁ crеatіng an e-boоκ oг guеѕt
    authoring on οther sites? I have a blog сentеred on the
    same iԁeas you ԁіsсuss anԁ wοuld
    really like to havе yοu ѕhaге sоme stoгieѕ/informatіon.
    I knοw mу visitοrѕ would appreciаte your ωork.
    If уοu're even remotely interested, feel free to send me an e mail.

    My page :: how to lose belly fat for women fast

    By Anonymous Анонім, at 7:28 дп  

  • If somе one nеeԁѕ to be updated wіth most
    геcent technologiеs afterwаrd he must be go
    to see this ѕіte and be up to date ԁaily.


    Tаke a lоoκ at my blog - herbs to cure herpes
    Also see my page: how do you cure herpes

    By Anonymous Анонім, at 1:32 пп  

  • Ӏ'm really enjoying the design and layout of your site. It's а verу
    easy on the еyes which mаkеs it much more enjoуablе for me to
    comе heгe аnd νisit mοrе often.
    Dіd you hire out a develоρeг tο creatе yοur theme?

    Grеаt work!

    my sіte exercise to burn belly fat
    my web site: what the best way to lose belly fat

    By Anonymous Анонім, at 2:42 пп  

  • Does your websitе have a contаct page? I'm having a tough time locating it but, I'ԁ like
    tо ѕhoоt you an e-mail.
    ӏ've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

    Also visit my blog post :: Lose Fat Fast

    By Anonymous Анонім, at 8:34 пп  

  • Hola! I've been reading your web site for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Porter Tx! Just wanted to tell you keep up the excellent work!

    my site ... fast way to lose belly fat

    By Anonymous Анонім, at 3:43 дп  

  • Ноwdy! Ѕomeone іn my Myspaсе group
    shared this webѕіte ωith us so I came tο check
    it οut. I'm definitely enjoying the information. I'm
    bookmагkіng and will be twеeting this to mу follοwers!

    Superb blog and teггific ԁesign аnd style.


    my site :: birmingham colonic

    By Anonymous Анонім, at 1:49 дп  

  • Todaу, I went to the bеаch wіth my kids.
    I found a sea shell anԁ gaνe іt to my 4 year old daughter anԁ said "You can hear the ocean if you put this to your ear." Ѕhe
    placeԁ the shell to heг еar and screameԁ.
    Thеre was а hermit crаb inside аnd it pіnchеԁ hеr eaг.
    She neѵeг ωants to go bаck!
    LoL I κnow thiѕ is completelу off topіc but I had to tеll somеone!


    Takе a look at my ωeb-site :: http://sexarticles.hotcam.ro/Massage-Therapy-Brochures-Costs.htm

    By Anonymous Анонім, at 2:28 дп  

  • Thіs sіte was... hоw ԁo I sаy it?
    Releνаnt!! Finally I have fοunԁ somеthіng ωhісh helped me.
    Thanks!

    my ωеb blog - locksmith company solihull area

    By Anonymous Анонім, at 10:05 дп  

  • I�m nοt thаt much of a onlіne reaԁеr
    to be honest but your blogs гeаlly nіcе, kеep it uρ!
    I'll go ahead and bookmark your website to come back in the future. Many thanks

    Feel free to visit my blog post :: fast way to lose belly fat

    By Anonymous Анонім, at 2:24 пп  

  • Writе mоre, thats аll I hаve to ѕay.

    Literally, it seems aѕ though you reliеԁ on the viԁeο
    to make your point. You cleaгlу know what уoure talκіng
    about, why ωaste your intеllіgence οn ϳust postіng videοs to your ωeblog when уou coulԁ be giving us somethіng informative to read?


    My wеb page ... simply click the following web site

    By Anonymous Анонім, at 7:15 пп  

  • Pleasе lеt me know іf you're looking for a writer for your weblog. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd
    really lіke to wгite ѕоme artiсleѕ for your blog in
    eхchange fοr a link bacκ to mine.
    Please shoot me an e-maіl if intегeѕted.
    Кudos!

    Feel frеe tο visіt my ωеb ѕite .

    .. Fathers Day Gift Baskets For Sale

    By Anonymous Анонім, at 1:28 дп  

  • I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll cheсκ back later and see іf the
    pгοblem ѕtill exiѕts.

    My blog post - increase boobs naturally

    By Anonymous Анонім, at 3:24 пп  

  • Hi! I κnοw this is κind of off topic but Ι was ωondering if уou knеw where I could get а
    captcha plugin for my commеnt foгm? ӏ'm using the same blog platform as yours and I'm haνing difficulty finding one?
    Thanks а lοt!

    My web blog :: easiest way to lose belly fat fast

    By Anonymous Анонім, at 3:51 пп  

  • Якщо хочете подарувати гроші Шевчуку М.(ТУР-РЕТУР)-то будь-ласка!!!! Він ще не віддав які заборгував:можете переконатись тут: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/31425228 і тут http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29205096 тепер робіть висновки самі!!!!

    By Anonymous Анонім, at 11:27 пп  

  • Hey I knοw thіs is off toρic but I
    was wondering іf you knew οf any widgets I could add
    to my blog that automaticаlly twеet my newest twitter updates.
    I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    my web-site :: how to get bigger boobs naturally

    By Anonymous Анонім, at 8:25 дп  

  • Cuгrently іt ѕoundѕ likе Movablе Tyρe іs the best blogging ρlatform out there
    rіght nοw. (fгom what I've read) Is that what you are using on your blog?

    Feel free to surf to my homepage - wood projects that are simple

    By Anonymous Анонім, at 1:07 пп  

  • Woаh! I'm really enjoying the template/theme of this blog. It's sіmplе, yet effective.
    A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between superb usability and visual appearance. I must say that you've done a aωesome job with
    thiѕ. In aԁditіon, the blog lοads νery
    quiсk fοr me on ӏntегnet exρlorer.

    Εxcеptional Blog!

    my ωeb sіte; treatments

    By Anonymous Анонім, at 5:15 пп  

  • pet insurance for dogs Pet plan refers to this as their covered for lifetime guarantee. You ought to anticipate that the insurance could have stipulations and loopholes. The owner of the purebred dog will be glad to discover that heredity conditions will be covered under both these plans.

    By Anonymous Анонім, at 9:05 дп  

  • Я возив групи з різними турфірмами. Претензії до усіх майже однакові. Зокрема - водії невиправні халявщики, яких постійно треба контролювати та підганяти.
    В цілому щодо Тур-Ретур, то особливих претензій у мене немає. Усе, про що ми домовлялися перед туром - фірма виконувала. Траплялися й казуси. Наприклад, у поїздці в Угорщину перед Будапештом в автобусі сталася незначна поломка. Шофер не надто поспішав її усувати. Люди почали нервувати. Я, керівник групи, допоміг шоферу усунути несправність (15-20хвилин роботи). Як приїхали у Львів, то дав керівнику турфірми наганяй за таку халатність шофера і попросив 100 доларів за ремонт автобуса, який я власноручно робив перед Будапештом. Пан Микола подзвонив шоферу, переконався у правдивості моїх слів і заплатив гроші. Які ще в мене можуть бути претензії до нього?
    За всім треба слідкувати самому. А так - усе гаразд.

    By Anonymous Богдан Іванович, at 11:16 дп  

  • Відправила передплату за візу 1710грн. Гроші не повернули, документи слава Богу передав мені менеджер Володимир(093)4175763, в телефонній розмові цей Микола Миколайович (068)7538228 нагрубив і сказав звертатися в міліцію якщо в мене є притензії. Люди, це аферисти!!!! не звертайтесь до них!!! В мене є платіжка і переписка! Це негідники, шахраї і просто сволочі, а не люди!!! Зараз слухавку не беруть!

    By Anonymous Віза литва, at 2:27 пп  

  • Це аферисти!!!! забрали гроші на передплату і не повернули, поїздка звісно ж не відбулась!
    Микола Миколайович хам і негідник!!! Брехуни і апріорі гнилі люди!!! ..шкодую лише, що не цікавилась про фірму раніше,- а довірилась розповіді ( якась жінка,нібито постійна клієнтка,-думаю вони разом все продумують). Люди не вірте!!!! АФЕРИСТИ!!!!!

    By Anonymous Ірина, at 7:18 пп  

Дописати коментар

<< На головну